Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
 

RUTA DE LA FONT GRAN A LA FONT DE LES GUILLEUMES

Es tracta d’una agradable ruta que té dues parts ben diferenciades. Tot el recorregut del sender passa proper al llit del torrent de les Guilleumes, des del poble fins a la font. El tram final de l’itinerari és típicament montserratí, on trobarem un camí amb un cert pendent i amb un terreny rocós de conglomerat.
Sortim de la Plaça de la Font Gran al poble de Monistrol de Montserrat, pugem pel c/Escoles amunt en direcció al Pavelló Pau Ribas. Resseguim el costat dret del pavelló fins a agafar un sender a través del qual creuem diversos camps abandonats.  Seguint aquest camí arribem a la carretera que va de Monistrol a Montserrat. Creuem a l’altra banda de la carretera i ens trobem a l’alçada de l’inici d’un dels camins d’ascensió a Montserrat. Pugem la carretera uns 50 metres. De seguida trobem una casa al nostre costat esquerre a prop de la qual hi ha un senderet amb senyalització que ens puja fins a la Font de les Guilleumes.
Arribarem a una bonica àrea amb la font al front, on ens podrem refrescar amb l’aigua que raja tot l’any. Aquí hi podrem reposar i admirar l’esplèndida muntanya de Montserrat i en particular l’agulla rocosa del Cavall Bernat al damunt nostre.
El camí de tornada és el mateix, per a arribar altre cop al nostre punt d’origen, la Plaça de la Font Gran.

Temps: 1h anada i tornada
Km: 3km
Desnivell: 350m
 

Diputació de Barcelona