Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
MEDI AMBIENT  

PARC NATURAL DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT.

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
Monistrol de Montserrat forma part d’un entorn singular de gran bellesa com és el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.
Aquest massís de conglomerats espectaculars està format per materials fluvials que van emergir de l’aigua fa més de 10 milions d’anys i que deuen la seva forma a l’acció erosionant dels factors meteorològics.
Des de la vila podeu iniciar tota una sèrie d’itineraris que us portaran a descobrir la riquesa medioambiental de la Muntanya de Montserrat, única per la singularitat del seu clima i de les seves condicions geològiques.
Sorprenentment per al caminant la vegetació és ufanosa. Es tracta d’una muntanya d’alzinars pròpia de la muntanya mitja meditarrània, la densitat de les alzines proporciona un sotabosc més humit el que provoca el creixement d’arbustos com el marfull
La vegetació que trobarem al llarg del recorregut és de l’hàbitat de l’alzinar amb marfull, veurem altres arbustos com l’aladern i l’aritjol.
Als vessants de la muntanya més assolellats hi creixen plantes silvestres aromàtiques com el romaní, la farigola, el bruc d’hivern i el té de roca.
Entre els mamífers que poblen la muntanya trobem el porc senglar, la fagina, la cabra salvatge, rèptils com la salamandra o el llangardaix. És més fàcil trobar els rastres
Caminant en silenci trobarem diferents ocells petits com el pitroig i el tallarol a les zones més arbradeS.

DOCUMENTS I ENLLAÇOS
Diputació de Barcelona