Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 21 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

BUS TURÍSTIC DELS PORTALS.

14/09/2009El bus turístic dels Portals d’Entrada de Montserrat reprèn l’activitat
El Bus Turístic dels Portals d’Entrada de Montserrat inicia la seva tercera temporada amb el recorregut pels quatre pobles on està ubicat el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat: Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat, a més del Santuari de Montserrat. Aquesta iniciativa de la Central de Reserves de Montserrat SAU, que compta amb la col·laboració del Patronat de la Muntanya de Montserrat, ofereix al visitant de Montserrat la possibilitat de conèixer el massís i els municipis que formen els Portals d’Entrada a Montserrat, Monistrol de Montserrat, el Bruc, Collbató i Marganell. Aquest autobús circularà els dissabtes 19 i 26 de setembre i 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre, de 9.30h a 18.15h. La durada de l’itinerari, que s’inicia i s’acaba al Santuari de Montserrat, és de dues hores, aproximadament; no obstant, el recorregut permet baixar i pujar del bus en la parada que l’usuari vulgui i fer una visita a cadascun dels quatre municipis.
El servei el cobreixen dos autobusos, que fan el recorregut circular amb poc més d’una hora de diferència. D’aquesta manera, es redueix el temps d’espera dels usuaris que baixen en alguna de les parades i agafen el següent bus. Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina d’Informació de Montserrat o la guia que hi ha al bus, en qualsevol de les parades.
L’objectiu del Bus turístic dels Portals de Montserrat és donar a conèixer els entorns de Montserrat, els municipis que l’envolten, per tal de consolidar una oferta que complementi la que ofereix la muntanya i el Santuari. D’aquesta manera, es preveu incrementar el temps d’estada dels visitants al Parc Natural i al recinte del Santuari, donar a conèixer altres indrets que es poden visitar quan venen a Montserrat, a més d’implicar l’empresa privada i la població local dels municipis en el projecte, per tal de desenvolupar i promoure turísticament cada localitat –que és precisament l’objectiu del projecte creat l’any 2002, Portals d’entrada al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat-.
Els serveis que s’inclouen en el Bus Turístic dels Portals de Montserrat són: un guia que durant el trajecte va fent explicacions sobre la tradició, la història, la terra i els oficis de cadascun dels municipis, un llibret-guia –senzill i pràctic- que inclou un plànol de cada municipi, les seves característiques principals i la informació destacada de cada poble, i descomptes en establiments privats de cada municipi. Els autobusos tenen una capacitat de 25 places. L’explotació del projecte va a càrrec de Central de Reserves de Montserrat, SAU, que compta amb la col·laboració del Patronat de la Muntanya de Montserrat.
L’itinerari anirà fent continuadament des de 9.30h a 18.15h les següents parades:
- Estació del Cremallera Monistrol-Vila.
- Punt d’Informació de Marganell.
- Monestir.
- Monistrol, plaça de la Font Gran.
- Coves del Salnitre.
- Collbató centre, a l’avinguda que fan el mercat els diumenges, a dalt, a tocar de la plaça de l’església.
- El Bruc, plaça de l’ajuntament.
- Monestir.
Més informació.

  tancar històric  

Diputació de Barcelona