Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 20 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

29/11/2009El passat dissabte es va commemorar a Monistrol de Montserrat el ’DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE’, l’acte va constar de dues parts, la primera es va ubicar a la Plaça del Bo-Bo, on va llegir un manifest la Monistrolenca Paquita Villanueva directora de l’escola Bressol el Cuc Verd, acompanyada a la guitarra del music, també Monistrolenc, Joan Gavaldón, que va interpretar un sentit ’cant del Ocells’.
Es va fer una ofrena d’espelmes en memòria de les 10 dones mortes a Catalunya com a conseqüència de la violència de gènere aquet any.
Tot seguit va començar l’actuació de teatre denuncia ’El crim dels llençol blancs’. Tres cossos estan al terra tapats amb  llençols blancs. Dones que han mort víctimes de maltractaments. Tres dones, cadascuna al seu torn, s’aixequen i surten del llençol per tal d’oferir al públic la seva historia. Per final.litzar l’acció, un home, explica textos religiosos on justifica, com s’ha anat justificant històricament el maltractament a la dona, per acabar amb un crit ’Quant acabarem amb aquesta situació??!!’
Obra de teatre que va sensibilitzar i impactar emocionalment a les persones assistents per la seva crua realitat.
 
La segona part del acte es va realitzar a la sala d’actes CAN GIBERT, on es va dur una interessantíssima xerrada sobre ’ELS CRIMS D’HONOR I EL SEU RESSÒ MEDIÀTIC’, actuant com a oradora la Sra. Natàlia Fernádez Díaz, traductora de vàries llengües, doctora lingüística, professora i investigadora a la UAB, amb molts treballs publicats sobre violència de gènere (Ha donat cursos sobre aquet tema a molts països del mon).
 
Als dos actes es va gaudir d’un nombrós públic que no va quedar indiferent.
L’acte va ser organitzat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat.


IMATGES
0000000
  tancar històric  

Diputació de Barcelona