Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 27 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

CONFERÈNCIA: Metges i apotecaris de la vila de Monistrol de Montserrat

12/01/2015Conferència del Sr. ANGEL M. HERNÁNDEZ, autor de llibre  ’Metges, cirurgians i apotecaris d’Olesa de Montserrat’, que ens parlarà sobre els metges i apotecaris de Monistrol de Montserrat al llarg de la història.
 
Dia: 16 de gener de 2015
Hora:  A les 7 del vespre
Lloc:  Can GibertMetges, cirurgians i apotecaris d’Olesa de Montserrat, Seminari Pere Mata de la Universitat de Barcelona i Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Barcelona, 2013 per Àngel M. Hernández Cardona

Aquest llibre tracta dels metges, cirurgians i apotecaris que han nascut o exercit a Olesa de Montserrat des del segle XVI fins a la primera meitat del segle XX. Després d’un pròleg del doctor Jacint Corbella, un seguit d’agraïments i una breu introducció, es fa la semblança biogràfica d’un centenar i mig llarg de professionals sanitaris olesans. Alguns d’ells van néixer o van exercir a Monistrol de Montserrat. Jacint Anglada va ser metge del monestir de Montserrat a l’últim terç del segle XVII i començaments del XVIII. El doctor Gregori Salamanca va néixer a Monistrol cap a l’any 1580. Era fill del famós tallista Cristóbal Salamanca, autor del desaparegut cadirat del cor de Montserrat. Doctorat l’any 1604, s’establí a Caldes de Montbui. Durant el període de 1621 al 1623 exercí a Olesa. Retornat a Caldes, hi morí l’any 1639. El metge Josep Perpiñà Janer va néixer a Monistrol el 1911 i era fill del farmacèutic monistrolenc Josep Antoni Perpiñà Mas. Acabada la carrera va ser metge del Bruc i finalment d’Olesa. Jubilat, va morir a Matadepera el 1993. El cirurgià Josep Reynalt possiblement era natural de Monistrol de Montserrat, vila en la qual va practicar la cirurgia durant la primera meitat del segle XVIII. El també cirurgià Jaume Riusech Belloch va néixer a Monistrol vers l’any 1600. Es va instal•lar a Olesa, on tingué diversos negocis. Va morir a Martorell el 1663. L’apotecari Pau Escuder Llobet va néixer a Monistrol a l’últim terç del segle XVII. Era fill de l’apotecari Josep Escuder i pare dels també apotecaris Pau, Joan, Marian i Antoni. Era apotecari de Monistrol, on va morir, però durant un curt període exercí a Olesa.

Aquesta obra ha rebut el reconeixement i menció del  Seminari Pere Mata de la Universitat de Barcelona i Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Adjuntem una breu ressenya del llibre.


  tancar històric  

Diputació de Barcelona