Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dimecres, 21 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

SALUT ANIMA A FER ACTIVITAT FÍSICA DURANT L’ESTIU EN LES HORES MÉS FRESQUES DEL DIA

07/08/2015Salut anima a fer activitat física en les vacances d’estiu durant les hores més fresques del dia

Recorda que l’exercici intens i les altes temperatures poden provocar dolors, rampes i altres espasmes musculars
 
El període de vacances de què aquests dies estan gaudint moltes persones acostuma a ser un moment escollit per realitzar activitat física. L’exercici, moderat i regular, és beneficiós per a totes les edats i l’estiu també és una bona època per practicar-lo. Amb tot, des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) del Departament de Salut, es vol fer una crida perquè aquesta activitat a l’aire lliure –o en un entorn sense aire condicionat– es procuri dur a terme entre les hores més fresques del dia, que acostumen a ser a primera hora del matí o al vespre.

 En el cas que no es faci així, l’activitat física intensa i les altes temperatures poden provocar dolors, rampes i altres espasmes musculars. Per evitar-ho, a banda de limitar aquesta activitat durant les hores de més calor, s’aconsella portar gorra, ulleres de sol, vestir roba lleugera, buscar les zones d’ombra, hidratar-se sovint amb petits glops i cuidar l’alimentació, evitant menjars calents i apostant per consumir aliments rics en aigua, com fruites, verdures i hortalisses.

 

L’exercici físic es pot fer caminant, jugant, nedant, ballant, anant amb bicicleta o practicant algun esport. Activitats, aquestes i moltes d’altres, que força més gent fa en aquests dies de lleure i que milloren la salut i ajuden a prevenir i tractar diversos problemes de salut crònics, a controlar el pes, a estar més relaxat i a dormir millor. Les vacances també són ideals per dur a terme activitats de lleure a la natura, com ara fer excursions. En aquest sentit, a diferents municipis de Catalunya existeixen rutes saludables que permeten passejar amb la seguretat d’estar realitzant una activitat física que repercutirà positivament en la salut.

Per últim, Salut recorda que una vida activa millora la salut i ajuda a prevenir i tractar diverses malalties, té efectes antidepressius, millora l’ansietat i la salut cardiovascular, prevé la diabetis de tipus 2, l’insomni, el sobrepès i l’obesitat, i comporta altres tipus de beneficis. En aquest sentit, el Pla d’activitat física esport i salut apunta un decàleg amb trucs per ser més actius en el lleure de què moltes famílies gaudeixen aquests dies.

La promoció de l’activitat física té l’objectiu d’incrementar els anys en bona salut de la població de Catalunya. Aquest és un dels eixos que preveu el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP), l’eina estratègica del Govern per desenvolupar les accions de salut pública a Catalunya. Aquest eix inclou actuacions en altres àmbits, com ara la mobilitat, el sistema sanitari, l’alimentació, l’educació, la cultura i el lleure.

  tancar històric  

Diputació de Barcelona