Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dimecres, 30 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

L’exposició Joaquim Chancho, un clàssic contemporani

26/04/2005La sala d’exposicions temporals del Museu de Montserrat acull, fins el 16 d’octubre, la mostra “Joaquim Chancho, un clàssic contemporani”. Aquesta exposició, comissariada per la Dra. Maria Teresa Blanch, degana de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i crítica d’art, és un repàs a 35 anys de dibuixos i pintures. La formen una seixantena de peces –algunes d’elles inèdites-, la meitat de les quals són dibuixos i la resta combinen mides diferents, tot i que abunden les de gran format.

Amb aquesta exposició, el Museu de Montserrat pretén marcar un nou camí de cara al futur. Després d’una primera exposició amb la pintura catalana de Joaquim Mir, un pintor del segle XIX-XX molt vinculat a Montserrat –el fons més emblemàtic del Museu de Montserrat és precisament aquest tipus de pintura-, la segona mostra és la d’un pintor abstracte i absolutament contemporani, que significa un capítol ineludible de la pintura catalana i que ja se’l considera un "clàssic", digne de figurar en un Museu on només entren pintors "consagrats" per la crítica sàvia i intel·ligent. Així, doncs, l’elecció de Joaquim Chancho no ha estat arbitrària, sinó altament meditada, que ha portat un pas endavant en la línia que fins ara havia portat el Museu, segons afirma el P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat.

La mostra “Joaquim Chancho, un clàssic contemporani” és molt recomanable per als que volen meditar en idees tan bàsiques com el ritme, el valor del temps, la complexitat del color, l’entramat complex que hi ha en tota realitat, principalment la humana. Els quadres de Chancho representen l’esperit dels anys setanta i vuitanta solidificats, evolucionats, que han guanyat graus, i que han mantingut una coherència de pensament i de sensibilitat que fa que tot el conjunt de la mostra sigui harmònic, sense èpoques contradictòries.

Publicat: www.www.abadiamontserrat.net

  tancar històric  

Diputació de Barcelona