Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 26 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

El camí català dels pelegrins.

16/08/2008L’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume, sense ànim de lucre, va néixer d’una iniciativa personal i una colla de gent el gener del 2006. El seu president i fundador, Jaume Oller, va decidir compartir la seva experiència de fer el camí de Sant Jaume amb altres gironins. I amb el suport del Bisbat de Girona, es van fer una sèrie d’exposicions i xerrades mostrant fotografies del camí de Sant Jaume i explicant que seria possible marcar-ne un unint França, Girona, Lleida, i Saragossa, que enllacés amb Logronyo amb el camí francès fins a Santiago de Compostel·la.RUTA TURÍSTICA
Turisme de la Generalitat inicialment volia crear una ruta turística des de Sant Pere de Rodes, però l’associació li va proposar amb èxit, començar-la a Coll de Panissars, unint així, el camí turístic i el del pelegrí i respectant la ruta històrica. Mossèn Eduard Vives, expert en troballes, va demostrar que a coll de Panissars uns arqueòlegs van trobar, en les excavacions d’una església del segle X, uns esquelets que portaven la curculla amb la creu de Santiago gravada. Eren pelegrins i feien el camí de França fins a Vilabertran o Sant Pere de Rodes.

A partir d’aquí, la marcació del camí gironí de Sant Jaume va consistir a pintar les fletxes grogues específiques que segueix el pelegrí perquè la gent pugui fer l’itinerari sense perdre’s. La senyalització es va fer a les poblacions històricament vinculades al pelegrinatge. L’inici era a coll de Panissars, passant per Vilabertran, Cervià de Ter (monestirs i antics hospitals de pelegrins) i Girona, entrant per Pedret i passant pel carrer de la Força. La ruta passa per monestirs com el de Sant Benet de Bages, viles medievals com Anglès, ciutats amb arrels romanes com Vic i acaba a Monistrol de Montserrat i fins al monestir de Montserrat on finalitza el camí català.


  tancar històric  

Diputació de Barcelona