Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 26 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

El P. Abat de Montserrat invoca el valor de la pregària per treballar per la pau

22/09/2005Montserrat, 9 de setembre de 2005. El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, participa de l’11 al 13 de setembre en la XIX Trobada Internacional Interreligiosa de Pregària per la Pau “La valentia d’un humanisme de pau”, organitzada per la Comunitat de Sant Egidi a Lió (França). Durant la seva intervenció, que porta per títol “La pregària a l’arrel de la pau”, el P. Josep M. Soler parlarà de la pregària des de dos punts de vista, “com a instrument de pacificació interior de la persona” i “com a condició prèvia per aconseguir la pau”.

El P. Abat de Montserrat assegura que “per aconseguir el do de la pau cal la pregària”, la qual cosa s’aplica “tant a la pacificació de la persona, entesa globalment, com a la pau en el si d’un grup, d’una comunitat, d’un Estat, entre els pobles...”.

Respecte a la pregària com a instrument de pacificació interior de la persona, el P. Josep M. Soler comenta com la tradició monàstica cristiana “ensenya que a través del combat de la pregària, els pensaments, la imaginació, les pulsions, la memòria i, en cert sentit, els nivells més profunds de la pròpia psicologia, s’unifiquen i són guarits progressivament i pacificats per l’acció de l’Esperit Sant”. “Per començar a pregar, -diu- s’ha de crear un espai de silenci i de pau a l’interior de la persona, perquè les veus, les imatges, les pulsions agressives que sovint inunden la ment i el cor, callin”.

La pregària i la pacificació de la persona

En el procés de la pregària litúrgica i de la pregària personal, segons el P. Josep M. Soler, es duu a terme una progressiva pacificació de la persona: “La persona s’adona que en la seva vida es duu a terme un procés d’unificació, de control sobre els pensaments i sobre els moviments del cor (la psique); en una paraula, veu com la pau floreix en l’estança tancada i secreta, on s’està sol en la presència de Déu”. “Aquesta pregària –comenta el P. Abat- obre a la comprensió i al respecte de totes les tradicions religioses, i també del pensament laic o ateu, fins al punt que estem en condicions de comprendre que mai no és lícit invocar motius o raons filosòfiques o religioses per justificar la violència o la guerra”.

En la segona part de la seva intervenció, el P. Abat de Montserrat subratlla la pregària per la pau que fa l’Església a partir de les oracions més habituals en la litúrgia –en la pregària eucarística; l’1 de gener, Jornada Mundial per la Pau, establerta per Pau VI o l’oració després del Pare Nostre, entre d’altres-.

“La persona sencera està implicada en l’aventura de la pregària per la pau”, afirma el P. Josep M. Soler, “el cos, l’ànima, l’esperit, els pensaments i els moviments del cor, les passions i els desigs, tot allò que forma part de la nostra naturalesa humana ha de ser transformat per l’Esperit Sant”. “D’aquesta manera, conclou el P. Abat de Montserrat, “la pregària té un efecte pacificador a l’interior de la persona i en el si de les comunitats”.

Publicat: www.abadiamontserrat.net

  tancar històric  

Diputació de Barcelona