Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dimecres, 30 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Emotiu i inesborrable record

01/08/2005Els bisbes de Catalunya i les autoritats l’esperaven de bon matí al Monestir. Per això m’urgiren per telèfon a desplaçar-me a aquest aeoroport amb tota urgència. Forçadament vaig ser el primer eclesiàstic que rebé a Catalunya Joan Pau II en aquella hora matinera i fosca.

Amb l’emoció i respecte que podeu suposar vaig contemplar-lo quan fadigat apareixia en la porta oberta de l’helicòpter. Acostant-me a ell sortí dels meus humils llavis la primera salutació d’aquell dia i l’excusa dels nostres bisbes que feia hores l’esperaven impacients a Montserrat amb la immensa multitud de joves.

Tot seguit els automòbils preparats conduiren el Papa amb el seu seguici per carretera al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, on arribaren amb considerable retard de l’horari programat.

Transmesa per telèfon al Sr. Cardenal Jubany i al Pare Abat l’arribada i partença de l’aeroport del Prat de la comitiva pontifícia, em vaig encaminar a la Catedral on, esperant el Papa i pregant per ell, celebràrem l’Eucaristia i omplírem amb pregàries per ell i l’Església les hores que restaren fins a la seva entrada a la nostra Catedral. Allí a la cripta de Santa Eulàlia, adorà el Santíssim Sagrament i des del presbiteri saludà el poble i impartí sobre tots la seva Benedicció Apostòlica.

Francesc Muñoz, canonge

Degà-President del Capítol l’any 1982

Publicat a: www.catedralbcn.org

  tancar històric  

Diputació de Barcelona