Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dijous, 06 d'Agost de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
Inici /
ADRECES   ENTITATS I ASSOCIACIONS


Associacions Culturals
 • ASSOCIACIÓ DE SANT SEBASTIÀ

  C/ Montserrat, 24 (Rectoria)Monistrol de Montserrat08691T. 651637327 / 938350123W. santsebastiaballbobo.catE. santsebastia@gmail.comResponsable:Joan Pozo MarcetActivitat:Organització de la Festa de Sant Sebastià

  Associació que organitza la Festa de Sant Sebastià i el Ball del Bo-Bo.
 • ESBART MONISTROL DANSAIRE

  C/Batanera, 11Monisgtrol de Montserrat08691T. 938284341E. esbartmonistroldansaire@yahoo.esActivitat:Balls tradicionals

  L’Esbart Monistrol Dansaire fou fundat el 22 de setembre de 1990. Actualment està format per un centenar de socis i una cinquantena de dansaires, distribuïts en les diferents seccions que l’Esbart hi té: Cos de Dansa i Veterans. Apadrinat per l’Esbart Sabadell Dansaire, realitza la seva primera actuació a Monistrol el 21 d’abril de 1991. És membre de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya. És una entitat que té per finalitat la recopilació, conservació, ensenyament i difusió de les danses tradicionals dels Països Catalans, tenint sempre molta cura en oferir i mantenir aquest folklore amb la seva màxima puresa possible.
 • GEGANTERS I GRALLERS DE VISERTA

  C/Julià Fuchs, 31Monistrol de Montserrat08691T. 938350313W. http://webs.gegants.cat/viserta/E. gegantsdeviserta@hotmail.comResponsable:Maria Dolors Banqué TorrasActivitat:Cercaviles, balls de plaça i trobades de gegants, nans i grallers.

  La tradició gegantera a Monistrol de Montserrat neix al carrer de Viserta (actualment Julià Fuchs) en motiu de les festes del carrer o enramades que celebrava (i avui dia les segueix celebrant) aquest carrer en motiu de la capvuitada de Corpus Christi.
  Els veïns del carrer Viserta elaboraven uns gegants propis i no va ser fins l’any 1913 que encarregaren la construcció dels primers gegants (en Ramir i na Constança) al taller imatger ’el Ingenio’ de Barcelona. Es varen estrenar el 16 de juny de 1914 durant les festes del carrer d’aquell mateix any.
  A la dècada de 1950 durant una de les restauracions dels gegants, en Ramir i la Constança van tenir una filla (la Diana) transformant el duet en un tercet.
  Al ser propietat exclusiva dels veïns de Viserta va costar molt engrescar els veïns per formar la colla gegantera que avui dia els porta i en té cura, però finalment a la dècada dels anys 80 va néixer la colla de Geganters i Grallers de Viserta que és l’ambaixadora de la tradició gegantera del barri de Viserta i de Monistrol arreu de Catalunya.
  Durant els últims 20 anys hi ha hagut noves incorporacions a la família gegantera del carrer Julià Fuchs: en Siscu el Biscu, en Tinet, en Tinot i en Quim (en homenatge al monistrolenc Joaquín Espinosa).
 • GRUP DE CARAMELLES

  Activitat:Actuacions de caramelles


 • ORFEÓ MONISTROLENC

  E. orfeomonistrolenc@yahoo.esActivitat:Actuacions musicals


 • PENYA JOVE MONISTROL DE MONTSERRAT. COLLA DE DIABLES "ELS TRONATS"

  T. 646062305E. diableselstronats@yahoo.esResponsable:ANTONI GUIROLAActivitat:Correfocs, cercaviles i espectacles de foc

  La Colla de Diables Els Tronats és una colla de diables nascuda l’any 1995 a Monistrol de Montserrat i va sorgir de la Penya Jove Monistrol de Montserrat, que, en els seus principis, comptava amb 150 membres. Va ser la colla de diables encarregada de realitzar l’espectacle lluminós i musical en el 50è Aniversari de l’Entronització de la Mare de Déu de Montserrat amb la col·laboració dels grallers dels geganters del barri Viserta de Monistrol de Montserrat. La Colla de diables és membre de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.
 • SOCIETAT CULTURAL ART I ESPLAI

  C/Pont, 3Monistrol de Montserrat08691T. 625549092E. artiesplai@gmail.comResponsable:Jordi GordiActivitat:Teatre, exposicions, cursos de ball, xerrades, festes

  La Societat Cultural ART I ESPLAI fou creada l’any 1969 per un grup de monistrolencs inquiets per la cultura i les tradicions del nostre país.

  Actualment organitza actes culturals com el Musictrol, l’exposició de la Festa Major o el Concurs de Pintura Ràpida i de solidaris com el Mulla’t i La Marató de tv3.
  També col.labora amb activitats diverses com la nit de la por, el teatre Infantil, balls de saló, etc.
  Estan situats al carrer del Pont nº3 on disposen de l’Agrupació, que és el seu local, en que s’hi fan una gran diversitat d’actes. En el mateix local hi alberguen l’Agrupament Escola AIG LA BESTORRA i la Colla de Diables Els Tronats de la Penya Jove Monistrol.
 • TALLER DE TEATRE

  C/ Germana Pilar, 22Monistrol de Montserrat08691T. 678602945E. tallerdeteatre.monistrol@gmail.comResponsable:Mercè CampsActivitat:MUNTATGE D’ESPECTACLES TEATRALS

  OBRES DE TEATRE, TEATRE DE CARRER, CELEBRACIONS... A CÀRREC DE PETITS I GRANS ACTORS I ACTRIUS AMATEURS DE TOTES LES EDATS.Diputació de Barcelona