Alerta de productes cosmètics, productes de cura personal i biocides Rougj Etaridutil Crema.

Dilluns, 27 de maig de 2024

Us fem arribar l'alerta sobre productes cosmètics, productes de cura personal i/o biocides relacionada amb els següents productes:

  • Rougj Etaridutil Crema.

Responsable de la posada en el mercat:

Laboratorio Alla Borsa Srl.

Via Colombara di Vignano,23

34015 Muggia TS (Itàlia)

Lot/s afectas:

  • SCV101026

Descripció del risc detectat

En la llista d’ingredients d’aquest producte cosmètic s’indica que conté butylphenylmethylpropional. Aquesta substància està inclosa en l'annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics. Aquest producte cosmètic no compleix el Reglament (CE) 1223/2009. El producte és distribuït per Carrefour España.

El producte també conté la barreja de conservants Methychloroisothizolinone (MCI) i Methylisothiazolinone, prohibida en productes cosmètics que no s'esbandeixen, segons l'annex V (llista dels conservants admesos en els productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, cosa que fa que no es pot utilitzar en aquest producte cosmètic ja que és una crema.

Aquets LOT d'aquest producte cosmètic no compleix el Reglament (CE) 1223/2009

Mesures adoptades

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars:
− el cessament de la comercialització dels lots afectats d’aquest producte.
− la immobilització i el cessament, de manera immediata, de l’ús de totes les unitats dels lots afectats d’aquest producte.

Recomanacions als consumidors i usuaris

• No adquiriu cap unitat dels lots afectats d’aquest producte.
• Si disposeu d’alguna unitat dels lots afectats d’aquest producte, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.

Recomanacions als distribuïdors, establiments de venda i establiments on s'usin.

• Si disposeu d’unitats dels lots afectats d’aquest producte, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
• Contacteu amb el proveïdor d’aquest producte i gestioneu la devolució de les unitats dels lots afectats de què disposeu.

Si heu experimentat o teniu coneixement de que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS
Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Darrera actualització: 27.05.2024 | 11:47