Del 3 al 6 de juny se celebrarà el Corpus Christi a Monistrol de Montserrat

Dissabte, 29 de maig de 2021 a les 00:00

L'Església Parroquial de Sant Pere i els Gegants de Viserta conviden a participar a tots els veïns i veïnes de la vila a gaudir i participar als actes programats amb motiu de la celebració del Corpus Christi, que tindran lloc el dissabte i el diumenge dies 5 i 6 de juny a Monistrol.

Dijous 3 i divendres 4

  • De les 17 a les 19h de la tarda, a l’Església Parroquial: Exposició de la imatgeria

Dissabte 5

  • A les 12h del migdia, des del campanar, Repic de Festa
  • A les 18h pels carrers de la vila, Cercavila de la vigília de Corpus dels Gegants, Nans i Bou acompanyats d’orquestra

Diumenge 6

  • A les 10:30h, a l’Església Parroquial: Ofici Solemne de Corpus Christi i, en acabat, sortida en processó del Santíssim Sagrament a la plaça de l’Església, precedit per la imatgeria, i benedicció del terme municipal.

AVÍS Corpus 2021

Es fa saber, per coneixement general, que amb motiu de la festa del Corpus es convida a tots els vilatans als actes que tindran lloc el dissabte i el diumenge dies 5 i 6 de juny a la nostra vila.

Així mateix, es demana a tots els veïns que engalanin els seus balcons i finestres, en senyal de festa, amb vànoves, domassos i flors, pels carrers on passarà la cercavila festiva de la vigília de la diada de Corpus el dissabte dia 5 (carrers Sant Pere, Sant Joan, pl. del Bo-Bo, Manresa, Julià Fuchs, Puig i Germanes Dominiques).

Al pas dels gegants, nans i bou es podran tirar paperets, confeti i pètals de flors a les figures i participants del seguici.

Enguany encara vivim una situació complicada i recordem que als actes litúrgics de la parròquia sols hi podrà accedir un 50% de l’aforament del temple parroquial.

També per aquesta raó, i com a prevenció de contagi de la COVID-19, s’ha suspès la processó general de Corpus, realitzant-se sols la benedicció de terme amb la custòdia després de l’Ofici Solemne del matí del dia 6.

La vigília de Corpus, dissabte dia 5 a les 6 de la tarda, sortirà una festiva cercavila pels carrers on hauria passat la processó en un any de normalitat amb els Gegants Vells de Viserta, el Bou de Monistrol i un nou conjunt de cabeçuts estrenats per la ocasió. Es prega que els veïns dels carrers per on passa la citada desfilada folklòrica no segueixin la comitiva sinó que vegin l’acte des dels seus balcons i portals i que els veïns del municipi que visquin a altres carrers, si desitgen gaudir de la celebració, s’adrecin a espais oberts del recorregut per tal de contemplar la cercavila de Corpus, tots, seguint les mesures de prevenció de contagi dictades pel Govern (ús de mascaretes, distància de seguretat entre persones, etc). Desitgem a tots els vilatans una bona festa en companyia dels seus familiars i amics. 

Darrera actualització: 31.05.2021 | 13:51