Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 26 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Festes dels carrers del barri de Viserta 2012

02/07/2012A Monistrol de Montserrat, des de temps immemorials es celebren les Festes del Carrer, unes festes que nascudes per a commemorar la festivitat del Corpus Christi durant la seva Octava o Capvuitada omplien d’activitat tota la Vila i tots els carrers amb una rivalitat sana, s’esforçaven per a tenir el carrer més ben guarnit i la passada més lluïda.
Així fou com els veïns del carrer Viserta (actualment Julià Fuchs) tingueren l’idea d’adquirir uns gegants per a fer més belles i vistoses les diverses passades que celebraven durant la festivitat per anar i tornar de l’Església Parroquial.
En ple segle XXI, aquestes festes amb més de cent anys d’història al darrere encara perduren en aquest carrer, i els gegants en són el seu símbol per excel·lència. El segon cap de setmana de juliol, és doncs per a tots els veïns dels carrers Julià Fuchs, Manresa de la plaça del Bo-Bo i de la barriada de La Salle un motiu d’alegria i joia, d’unió veïnal i cooperació. Es guarneixen els portals de les cases i els carrers amb serrells de colors, i tothom espera amb il·lusió la sortida dels gegants. Aquest és un cap de setmana ple d’activitats per a tothom, i us convidem a assistir a tots els actes, sobretot a l’últim acte de la festa i un dels més esperats per a tothom, la trobada de gegants.
 
Programa d’actes:
 
Dissabte 7
 
17:00 h a l’Era: cercavila i jocs infantils, en acabat, berenar pels nens i repartiment de làmines pel concurs de dibuix ràpid infantil.
 
21:00 h a l’Era: Sardinada Popular.
 
23:00 h a l’esplanada del Cremallera: Ball de Nit amb el grup “Doble Perfil”, el ball l’obriràn els gegants de Viserta.
 
Diumenge 8
 
9:00 h a la placeta d’en Julià Fuchs: Xocolatada Popular.
 
10:00 h a l’Era: Passada amb els gegants i cabeçuts per anar a Missa.
 
11:30 h a la Parròquia: Santa Missa, Benedicció de les coques i estrena dels “Goigs”.
 
En acabar la Missa: Passada fins l’Era on els gegants ens ballaran un ball de plaça i una sardana. Repartiment dels premis del concurs de dibuix ràpid infantil.
 
A partir de les 17:00 h a l’Era: Plantada de gegants, cercavila i ballada de colles, en acabar fi de Festa i acomiadament de les Festes del carrer 2012.
 
Us hi esperem a tots!!!

  tancar històric  

Diputació de Barcelona