Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Monistrol aposta per la reducció de 200.000 euros del deute municipal

08/02/2012L’Ajuntament de Monistrol de Montserrat té previst amortitzar fins a 200.000 euros de deute en un esforç destinat a reduir la càrrega financera municipal entre un 30 i un 35% més que l’any passat. Aquesta és una de les principals característiques del pressupost que s’aprovarà durant el ple d’aquest dimarts al vespre amb els sis vots de l’equip de govern, format per ERC i PSC. La contenció de la despesa es tradueix en la reducció de les aportacions municipals, com ara la Fira de la Coca i del Mató, i el tancament d’alguns serveis deficitaris, com el gimnàs municipal. La xifra global del pressupost és de prop de 2,5 milions d’euros.  
 
Monistrol de Montserrat ha celebrat aquest dimarts el ple destinat a aprovar els pressupostos d’aquest 2012 marcats, principalment, per la voluntat de reducció de la càrrega financera municipal, la reducció de la despesa i un salt pel que fa als recursos destinats a la partida de serveis socials, concretament a les accions d’emergència. Pel que fa als ingressos, la recaptació creix arran dels increments derivats de la revisió cadastral realitzada en el marc de les noves ordenances fiscals i de l’aplicació de les mesures decretades dels del govern central.
L’Ajuntament de Monistrol recaptarà 60.000 euros més aquest 2012 en concepte d’IBI. L’increment global serà d’un 11% motivat per la recent revisió que concretava un augment del 5% al qual se suma el 6% decretat des de Madrid. De fet, el cadastra suposarà el 35% de la xifra total de recaptació que el pressupost preveu al capítol d’ingressos.
Però una de les línies d’actuació que queda pal·lesa a les xifres del 2012 és el salt endavant que el consistori preveu fer en la reducció del deute amb la previsió d’amortitzar fins a 200.000 euros de la xifra total que ara mateix té contreta l’ens local per diferents operacions financeres. Aquesta xifra suposa més d’un 30% de capital amortitzat respecte l’exercici anterior i representa un 8% de la despesa total del pressupost anual. Aquest esforç per reduir la càrrega financera pretén poder afrontar el préstec concedit per l’INCASÒL al qual el consistori es va acollir per fer front a l’impagament de les contribucions especials derivades del projecte d’urbanització i d’adequació del sector de Cap de Bou.
En l’apartat de despesa "es fa un pas endavant en la línia engegada ja l’any passat", explica l’alcalde, Joan Miguel. La reducció en aquest apartat té una víctima clara: el tancament del gimnàs municipal que suposarà un estalvi de 26.000 euros. Segons l’alcalde, es tracta "d’un servei deficitari" que comptava únicament amb uns 25 usuaris. A la partida de Promoció Econòmica també s’ha reduït en 10.000 euros l’aportació municipal a la Fira de la Coca i del Mató, que passarà del 40.000 als 30.000 euros. A banda del manteniment de les mesures d’estalvi en matèria de despesa corrent i serveis cal destacar la reducció de 45.000 euros del Capítol 1 aconseguida a partir de la reducció de les contractacions temporals "als casos imprescindibles", com serà el cas del personal necessari per als serveis de la piscina d’estiu. L’Ajuntament tampoc contractarà personal per a reobrir el  Punt Jove, tancat des del passat mes de setembre, a l’espera que es pugui recuperar la línia de subvenció que permeti reobrir el servei. El capítol de personal, amb una plantilla formada per una trentena de treballadors en total, ascendeix enguany a 867.000 euros.
Pel que fa a les inversions, "seran les justes i necessàries" —segons ha avançat l’alcalde— amb un projecte destacat: la construcció d’un tram de col·lector pendent des de l’any 2000 del torrent de la Canaleta. L’obra compta amb el finançament parcial per un import de 127.000 euros provinents de la Diputació de Barcelona i 82.000 més del programa de la Xarxa de Municipis. Els 40.000 restants es cobriran amb un préstec que es tramitarà també a través de l’ens supramunicipal. També està prevista l’adequació de dos espais en mal estat: el tram final del carrer Germana Pilar i la superfície sense urbanitzar situada a la confluència entre els carrers Camp i Escoles. Dins d’aquest exercici també s’ha previst la redacció del projecte corresponent a la tercera fase de l’ampliació del pavelló municipal.
Tot i les retallades en les diferents partides, la  corresponent als serveis socials fa un salt endavant sobretot pel que fa la dotació destinada a les ajudes d’urgència, que passarà dels 2000 als 6000 euros. Aquest servei comptarà amb una aportació de 9.000 euros més que serviran per desenvolupar altres accions en aquest àmbit durant aquest 2012.
Font: El Setmanari, Noemí Iglesias

  tancar històric  

Diputació de Barcelona