Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dimecres, 21 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

FESTA dels ROMEUS: Un pelegrinatge en el temps

16/01/2013ROMEUS, ha nascut com a projecte de poble on tots ens hem unit per portar a terme una festa que serveixi per donar a conèixer petits pessics de la nostra història (història de tots).
A Monistrol el 20 de gener és festa grossa, celebrem la renovació del vot de poble a Sant Sebastià que data del segle XV. Aquesta festa tant nostra, declarada element festiu patrimonial d’interès nacional, ens ha servit de colofó per a obrir les portes de la Vila i de la nostra historia a visitants i forans.
El 26 i 27 de gener  a Romeus, animem al visitant a viatjar en la historia i convertir-se en un romeu més que ens visita en el seu pelegrinatge i que convidem a submergir-se en el Monistrol del segle XVI, època en que reapareix la temuda pesta i quan es construeixen les esglésies de San Pere a Monistrol i de Santa Maria a Montserrat. Uns fets importants que van marca la historia de la nostra Vila.
Diferents representacions pel casc antic de la Vila aniran desgranant històries i descobrint diferents indrets tot donant forma a la festa:
Recreacions de l’època del Renaixement en el burg, representacions del vot de poble, escenificacions de l’efecte de la pesta, tallers, jocs infantils, actuacions…
La rebuda dels metges de l’època (amb la seva peculiar indumentària), les remeieres amb el seus consell i diverses  parades relacionades amb la salut, acabaran de donar el toc diferenciador a la festa.
Benvinguts!

DOCUMENTS I ENLLAÇOS

IMATGES
0

  tancar històric  

Diputació de Barcelona