Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 27 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

EL DEPARTAMENT DE SALUT INSISTEIX EN QUÈ CAL EXTRAMAR LA PRUDÈNCIA EN EL BANY D’INFANTS I ADULTS A PLATGES I PISCINES

07/08/2015Salut insisteix a extremar la prudència en el bany d’infants i adults en platges i piscines de Catalunya

Les actuacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per risc d’ofegament al juny i al juliol s’han incrementat en un 30% respecte de l’any passat

Davant l’augment de temperatures previst per a aquests dies i l’arribada d’un altre cap de setmana calorós, el Departament de Salut reitera la crida a extremar la prudència i garantir un bany segur en platges i piscines d’arreu de Catalunya. Així, per evitar lesions i ofegaments, més nombrosos en dies d’estiu en què hi ha una major afluència de persones en aquests espais a causa de la calor, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) insisteix a recordar un seguit de consells per gaudir del bany amb salut, especialment entre els infants, però també per als adults i la gent gran.

Entre d’altres recomanacions, s’insta perquè un adult vetlli constantment per la seguretat dels infants mentre es banyen o juguen prop de l’aigua, donat que els més petits estan més exposats al risc d’ofegar-se encara que sàpiguen nedar. En la mesura del possible, a més, a les llars amb piscines privades caldria instal·lar-hi una tanca protectora al voltant, de manera que els infants no hi poguessin accedir sense adults. A la platja, es recomana que els banyistes nedin, sempre que sigui possible, en llocs on hi hagi socorristes, els advertiments dels quals han de respectar sempre. Per últim, cal evitar capbussar-se de cop a l’aigua la primera vegada que s’hi entra, i després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici intens.
Més actuacions del SEM que en el 2014

El recordatori d’aquestes recomanacions pretén fer disminuir el nombre d’actuacions per risc d’ofegament d’infants i adults que du a terme el SEM de Catalunya. En aquest sentit, entre l’1 de juny i el 29 de juliol, el SEM ha hagut de fer 129 assistències, 38 més que en el mateix període de l’any anterior. La majoria (67) s’han concentrat a la platja, altres s’han produït en piscines (52), rius i embassaments (10). Tot i l’augment de banyistes atesos, el SEM ha pogut reanimar més persones que en el mateix període de l’any anterior: un 84% davant del 80% del 2014.

Pel que fa al nombre de persones mortes a Catalunya per ofegament durant els mesos de juny i juliol, la xifra és pràcticament igual que la de l’any passat. Així, 20 persones han mort ofegades, dues més que en el mateix període del 2014. Entre les 20 víctimes hi ha dos menors de 5 anys, un dels col·lectius d’edat en què  demana màxima precaució, donat que en aquests dos mesos s’ha doblat el nombre d’actuacions del SEM per risc d’ofegament principalment en piscines. Per localització, 8 de les persones ofegades van morir en platges; 7, en piscines, i les altres 5, en rius i embassaments.




  tancar històric  

Diputació de Barcelona