Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 21 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

LA FONT DELS FRANCESOS (COLLBATÓ)

28/03/2008A hores d’ara, us presentem una de les idees que faran època a COLLBATÓ, que ben segur tindrà una repercussió mediàtica i social d’abast.


Volem endegar una campanya per demanar al govern francés de Sarkozy un gest sense precedents: que col·laborin SIMBÒLICAMENT en un concurs popular d’idees per instal·lar una font per Collbató que commemori el 200 aniversari de la batalla de Bruc i la crema del nostre poble. Aquesta font simbolitzaria el retrobament entre aquells catalans patriotes de Collbató del segle XIX i els soldats de Napoleó, vers els sagnants episodis de la guerra de la Independència.


"PER UN FRANCÈS MATAT, TOT EL POBLE HA ESTAT CREMAT"


Ara, dos cents anys més tard, demanarem el rescabalament a aquells fets contraposant la destrucció del FOC amb les virtuts de la vida que evoca l’AIGUA, per apagar definitivament les cendres... d’aquells episodis. Una font per la PAU i la concòrdia dels pobles, enlloc d’altres al·legories i representacions bel·licoses que no fan més que recordar les missèries humanes.

Es tracta d’agafar la iniciativa a les escases propostes sorgides davant el segon centenari pel proper juny, per Collbató. Assumir si més no el protagonisme que ens pertoca sense haver de sotmetre’s als "fastos" d’altres poblacions.

Si arribem als 200 vots possitius, a l’enquesta que tot just hem obert, farem les gestions oportunes davant el consolat de França a Barcelona i amb el nostre ajuntament per fer-ho possible.


200 vots en un mes, un per cada any que ha passat sense que ningú s’hagi preocupat de fer un gest per la concòrdia i el retrobament!!!http://gemmalloret.blogspot.com/  tancar històric  

Diputació de Barcelona