Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 27 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Un monistrolenc al campament d´Astèrix.

28/12/2007Beltran actuava en un hotel alacantí, amb la seva filla, quan un dels productors de la pel·lícula es va fixar en el seu rostre i el van animar a presentar-se al càsting: «vaig riure i no m’ho vaig creure» però de la rialla inicial i de la incredulitat en va derivar la selecció amb un interessant contracte per encarnar el personatge del druida (el metge i bruixot de la religió celta) que tenia cura a l’estil d’un fisioterapeuta modern dels soldats romans manats per Cèsar (Alain Delon). Beltran explica que hi va participar «durant sis dels vint-i-quatre mesos de rodatge» en terres alacantines i en els estudis Ciudad de la Luz. Sis mesos que el van posar en contacte amb alguns dels millors actors del cinema europeu. Diu que per qüestions idiomàtiques, amb qui millor es va entendre va ser amb l’actor Santiago Segura «què és la mar de divertit i trempat ... com a les seves pel·lícules vaja!».
I d’anècdotes, una pila. Per a Beltran ha estat una experiència que ha valgut molt la pena: pel que té d’excepcional i per les coneixences. I la veritat, perquè «vam riure molt, tant que en alguna ocasió el director ens havia de renyar perquè una cosa era que féssim una pel·lícula d’humor i l’altra que amb tanta rialla entrebanquéssim el rodatge». Però la millor és que Beltran va fer de doble de Delon... com? Sent ben obvi que no s’assemblen en res, els responsables del rodatge van descobrir que eren iguals ... en els peus. I així, ras i curt, s’havia de rodar uns plans en què només havien d’aparèixer els peus de Cèsar i Alain Delon no hi era, per tant, van filmar els de Beltran que va demanar poder bellugar-ne els dits «perquè així quan vegi la pel.lícula sabré que són els meus».
Fins arribar a Alacant, Beltran ha treballat de barman i també molts anys com a fotògraf de casaments, batejos i comunions a Montserrat i per restaurants del Bages i del Baix Llobregat. De l’escenari de fustes cruixidores de l’Agrupació, el local per a tot de Monistrol de Montserrat gratant una guitarra elèctrica ha passat, anys més tard, als hotels de Benidorm on ha recuperat la seva passió per la música entretenint els hostes i arranjant peces musicals per a tercers, que és la seva ocupació d’ara.
El Diabólico Rosendo, sobrenom amb què el van batejar els seus contemporanis, tots entre els 55 i els 65 anys ja, va encapçalar dues formacions musicals del pop de guitarra seca i bateria sorda que provaven d’obrir-se pas en el panorama musical gris i trist de la dictadura franquista imitant formacions britàniques especialment, amb més gràcia i complicitats que no pas fortuna. The Readers i Los Santos reinterpretaven cançons com Popotitos o Tus piernas flacas parecen quebrar.
Font: Regió7.

  tancar històric  

Diputació de Barcelona