Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 27 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Amb emocionat agraïment

14/03/2008El cos de l’abat reposa dins d’un senzill taüt de fusta clara. No para d’arribar gent de totes les edats. Han passat més de 30 anys des de la tancada de Montserrat i Cassià continua rebent tothom. Hi ha llàgrimes en silenci i alguna escena de silenciós desconsol.

Els hàbits passen amunt i avall, ràpidament i discreta, i redueixen l’enrenou a una remor gairebé escandinava sense que calgui advertir ningú que abaixi la veu. La basílica resta en penombra. Montserrat desprèn la solidesa de la vida ordenada amb mètode des de fa segles. Avui s’hi trobaran els presidents Montilla, Pujol i Maragall.

Mentre baixo cap a Monistrol penso en el contrast del pare Cassià i la nova llista de pecats capitals que el bisbe regent de la Penitenciària Apostòlica del Papa va proposar diumenge passat en una entrevista a L’Osservatore Romano. Diu que el món està perdent cada dia més el sentit del pecat i de la culpa, i que caldria rellançar el sagrament de la penitència, perquè ja fa anys que ha entrat en crisi.

¿Hem perdut, realment, el sentiment de culpa? No ho crec. ¿Quants dies no ens fiquem al llit pensant en consciència que no hem estat a l’alçada?

No recordo que el pare Cassià em parlés mai de pecats ni de confessions. Més aviat escoltava i suggeria, mirava de comprendre sense jutjar, somreia, confortava. Quanta gent desassossegada no devia trobar la pau parlant amb ell. ¿El sap l’Església el potencial de consol que atresora?

Els confessionaris estan buits. Com algunes esglésies. Aquest matí Montserrat tornarà a estar plena a vessar. I Cassià M. Just tornarà a tenir cua de gent. També després de mort.

Publicat a: www.elperiodico.cat
 


  tancar històric  

Diputació de Barcelona