Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Diumenge, 27 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

ENTREVISTA. Jordi Úbeda: Editor de Publicacions de l’Abadia de Montserrat

19/05/2005J.C. Quins autors i llibres han de ser protagonistes a Frankfurt?

J.Ú. La cultura catalana com a convidada d’honor hi ha d’anar únicament amb escriptors que escriuen en català i amb llibres en català i s’ha de promocionar únicament la literatura en català.

J.C. Però els escriptors catalans que escriuen en castellà també formen part de la cultura catalana.

J.Ú. Sí. No en tinc cap mena de dubte. Però aquests autors estan prou ben promocionats per les grans editorials en castellà que tenen un mercat lector molt més extens. Frankfurt és una gran Fira del Llibre on s’hi va a vendre i a comprar drets d’autor i s’han de posar tots els esforços per vendre traduccions a altres idiomes d’obres originals en català.

J.C. La convidada és la cultura catalana en la seva totalitat. Això vol dir que també s’ha de procurar fer un bon paper portant-hi altres expressions artístiques com cançó, cinema, teatre...

J.Ú. Frankfurt és en essència una Fira del Llibre i s’hi ha d’anar a potenciar tot el que faci referència al món del llibre. No estic en contra que es mostrin altres aspectes culturals, però l’esforç més important que s’ha de fer amb molta diferència ha de ser el de promocionar el llibre en català, perquè a Frankfurt tenim una possibilitat única de fer conèixer la nostra literatura arreu del món.

J.C. Fa mig any, la cultura catalana es va presentar amb autors en castellà i amb molts actes culturals a la Fira del Llibre de Guadalajara. I no va anar gens malament, segons el balanç que en varen fer els mateixos protagonistes.

J.Ú. La Fira del Llibre de Guadalajara és molt diferent de la que es fa a Frankfurt. A més, cal ressaltar que si a Frankfurt s’ha convidat la cultura catalana i no un país com Catalunya, ha estat per evitar malentesos diplomàtics. Es va creure oportú de no convidar Catalunya com a país de la mateixa manera com s’ha invitat en altres ocasions Espanya o Grècia. A més, Guadalajara va ser molt diferent per la senzilla raó que no és una fira bàsicament d’editors. En canvi, a Frankfurt sí que tot l’eix central és el món editorial. Per això defenso que hi ha d’anar només l’edició en català.

Publicat: Avui Edició Digital

  tancar històric  

Diputació de Barcelona