Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dijous, 29 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

ESCOLANIES

07/05/2005A Mallorca, al monestir de la Mare de Déu de Lluc, hi canten els Blauets. Són els nens dels pobles d’arreu de Mallorca que tenen les millors veus blanques de l’illa. Durant molts anys, la tradició ha marcat que hi visquessin interns. A partir del curs que ve, però, s’imposen els nous plantejaments. D’una banda, també desapareix l’internat obligatori. D’altra banda, s’hi admetran les nenes. Aquesta admissió, naturalment, comportarà una reestructuració del concepte tradicional del cor. El resultat serà, sense dubte, atractiu i l’aposta és magnífica. A Montserrat, els monjos no volen tancar tampoc la porta a aquesta opció, que es deixa per a més endavant, quan es solucionin les qüestions pràctiques que el canvi implica.

Veus de nens i nenes que cantaran músiques antigues, que representen una riquesa important del nostre patrimoni cultural comú.

Veus que s’acoblaran per acompanyar el peregrins que pugen a les muntanyes sagrades, amb l’alegria de saber que és bo i bell aprendre a fer camí. Veus que ens recordaran que hi ha arrels que cal conservar, perquè representen fites determinants de la nostra història, capaces d’adequar-se als temps presents, salvant les dificultats i els obstacles. Sempre m’ha agradat visitar Montserrat. Sé que, com va dir Costa i Llobera, "dins el cor de la muntanya, Mallorca hi guarda el tresor". Són les nostres marededéus morenes, fosques com la gent d’aquesta terra, colrades pel sol com les deeses primitives de l’antiguitat, el culte de les quals va ser substituït per les creences cristianes. Dones que aposten per la vida, que són símbols d’un poble que creix.

Publicat a: Avui edició Digital (Secció: Des del molí)


  tancar històric  

Diputació de Barcelona