Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 26 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

CORREN CABRES PER MONTSERRAT

12/04/2005I ara, 125 cabres a Montserrat. Pot ser bonic veure-les retallades en un penyal. Però també dubtes i reflexions. Es parla de reintroducció, o sigui, que ja hi havia cabres en aquest massís, però d’això fa centenars d’anys. M’agradaria saber per què es van extingir. ¿Va ser una extinció natural i aquesta repoblació d’ara és, doncs, artificial?

Les cabres de Montserrat, protegides, es multipliquen. Com els pocs senglars a Collserola. Com els elefants en algunes regions de l’Àfrica, que van arribar a ser tants que destrossaven plantacions, arruïnaven els conreus, i el que va haver-se de reintroduir va ser la caça. El massís de Montserrat sembla un espai ideal per a les cabres. ¿Per què van desaparèixer? ¿Devorades pels llops? Perquè el llop és el depredador habitual de les cabres. ¿Hi havia llops aquí, doncs, i també se’n van anar quan es van menjar totes les cabres?

Els experts diuen que amb la repoblació s’hauria d’evitar que el nombre de cabres passés de 200 exemplars. I si això passa, ¿què farem? ¿Reintroduirem també llops? I quan n’hi hagi massa, i les cabres perillin, ¿es permetrà la cacera de llops?

Es pretén controlar la influència de l’home sobre la natura, i em sembla molt bé. Però el que no m’agrada és que vulguem ser l’àrbitre que decideix en la lluita natural entre altres espècies.

Publicat: El Periodico Edició Digital  tancar històric  

Diputació de Barcelona