Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 26 d'Octubre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Montserrat, entre la natura i el cel

17/03/2005L’historiador Antoni Pladevall i el fotògraf Jordi Olavarrieta s’han compenetrat per retratar sobre el paper l’essència natural i espiritual de Montserrat.

S ímbol de patriotisme, Montserrat és l’herència del benedictisme, és un centre de cultura i de país, és un espai on hi ha una vida entre la naturalesa i el monestir, "i és un lloc on pots gaudir de pau d’esperit i de tranquil·litat", va destacar Antoni Pladevall, autor del llibre Montserrat, natura i esperit, publicat per Edicions 62 i la Generalitat.

L’obra es va presentar ahir al monestir en un acte que va comptar amb la presència del president de la Generalitat en funcions, Jordi Pujol, que ho va aprofitar per encoratjar a mantenir les conviccions de país "en uns moments en què els vents que bufen d’Espanya i d’Europa no són del tot favorables i una de les víctimes som nosaltres". Segons Pujol, els temps actuals de globalització "serien bons per a Catalunya si ho sabéssim aprofitar, tot i que no deixa de ser un repte".

Montserrat, natura i esperit mostra les diverses cares que té la muntanya. Per l’historiador i sacerdot Antoni Pladevall, "les fotografies parlen quatre vegades més que el text, a través del qual vull deixar constància del significat de Montserrat, que va molt més enllà de les pedres".

Goethe i Laborde

El llibre conté els comentaris de viatgers i escriptors estrangers que "es van deixar seduir" per la muntanya, com ara Goethe i Laborde, així com de Jacint Verdaguer, Josep Maria de Sagarra, Pere Calders i Joan Alavedra, entre d’altres.

Aquest títol tanca la col·lecció Som i Serem, que es va iniciar el 1983 amb la finalitat de divulgar aspectes històrics, culturals i populars que defineixen el poble català. El coordinador del llibre, Ricard Lobo, va explicar que no és casualitat que la col·lecció es tanqui amb el volum dedicat a Montserrat, ja que "els valors de la muntanya i el monestir reflecteixen la història, l’art, la saviesa i la fidelitat al país". Un símbol al qual es va referir també l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, expressant la disponibilitat del monestir amb Catalunya, la llengua i la cultura del país.

Avui Edició Digital (13/12/2003)

  tancar històric  

Diputació de Barcelona