Ajuntament de Monistrol de Montserrat

Dilluns, 21 de Setembre de 2020
Dades meteorològiques     
Màxima -ºC   Mínima -ºC   Informació meteorològica
Cercador Accessibilitat Mapa web Adreces Contacte
Vista general


Oficines Municipals

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Els dijous de 16,30h a 19,30h
Del 15 de juny al 15 de setembre:
de dilluns a divendres de 8h a 14h (Horari d'estiu).

Pl. de la Font Gran, 2
08691 Monistrol de Montserrat

T. 93 835 00 11
F. 93 828 41 63
NOTíCIES  

Llegendes de Montserrat

03/03/2005L’obra constitueix una selecció ben representativa de l’ampli repertori de llegendes i rondalles que durant molts anys s’han explicat en relació amb la muntanya més coneguda de Catalunya. Entre les llegendes escollides hi figuren les que expliquen els orígens mitològics de de Montserrat, la troballa de la Mare de Déu, històries d’ermitans com Fra Garí, d’éssers malèfics com les llegendes de la Roca del Diable o la del Cap de Mort, les relacionades amb el cicle artúric o amb la Guerra del Francès, com les del Timbaler del Bruc o la d’en Masuet Boixó. I també llegendes que van tenir lloc als pobles que a través de la història han estat vinculats més directament amb Montserrat, com El Bruc, Collbató, Marganell, Monistrol de Montserrat o Sant Vicenç de Castellet.

En el cas de Sant Vicenç la llegenda recollida és la de la Roca dels Enamorats, una història que explica el final que van tenir la filla del senyor de Castellet i el seu jove enamorat quan van haver de fugir de la fúria del pare, perquè aquest no consentia la relació.

Llegendes de Montserrat és el primer número d’una colecció publicada per l’editorial santvicentina El Farell Edicions i que compta també amb un llibre sobre llegendes de ponts, dòlmens i menhirs de Catalunya i que té en preparació un sobre llegendes del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

David Sanz

Article publicat: El Breny. Nº 260. Juny 2000.

  tancar històric  

Diputació de Barcelona