Consulta ciutadana per la reurbanització de la Plaça de la Font Gran

Divendres, 2 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat convida a tots els monistrolencs i monistrolenques a decidir el futur de la plaça de la Font Gran.

Context
La plaça de la Font Gran és un dels centres neuràlgics de la vila de Monistrol. Fa cent anys, en el 1923, l'arquitecte Joan Bruguera i Roget va intentar reformar-la amb un projecte monumental que mai es va materialitzar. En durant els anys 1926-1928 es va soterrar el torrent i reformar la font que dona el nom a la plaça, i en els anys 1972-1974 es va urbanitzar la plaça, adoptant la forma que té actualment. El disseny actual es considera força antiquat, centrat principalment en un ús com a aparcament de vehicles, mentre que el consens de l'urbanisme del segle XXI aposta per un retorn a la centralitat del vianant en els nuclis urbans i la recuperació dels espais públics per a la ciutadania.

Com votar?
L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat estrenarà una plataforma web de participació ciutadana, en la qual tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Monistrol en data de l'1 de febrer de 2024 podran registrar-se i validar-se com a votants mitjançant DNI-NIF o NIE. També s'estableix un dia de vot presencial per tal de maximitzar l'accessibilitat de la votació.

Quan votem?
La consulta s'obrirà a la plataforma web de participació ciutadana el divendres dia 9 de febrer a les 15:00 hores i es tancarà el dissabte dia 24 a les 23:00 hores.
El diumenge dia 25 s'obrirà l'Oficina d'Atenció Ciutadana per tal de rebre vots presencials. Totes aquelles persones que ja hagin votat electrònicament estaran excloses del vot presencial.

Modalitats de vot:

Opció A.- Plataforma d'ús peatonal amb reductors de velocitat en el carrer de Les Escoles i amb conservació de l'arbrat.

(Ampliar imatge)

Opció B.- Plataforma bàsicament d'ús peatonal en tot l'àmbit i amb conservació d'arbrat

(Ampliar imatge)

Opció C.- Plataforma d'ús peatonal amb reductors de velocitat en el carrer de Les Escoles i augment de la zona arbrada i/o enjardinada.

(Ampliar imatge)

Opció D.- Plataforma bàsicament d'ús peatonal en tot l'àmbit i augment de la zona arbrada i/o enjardinada.

(Ampliar imatge)

 

Darrera actualització: 2.02.2024 | 14:43