Noticies de les escoles

Les escoles Fedac i Sant Pere de Monistrol de Montserrat participen aquest curs 2020-2021 en el programa CuEmE de creació de cooperatives Escolars


Es tracta de la desena edició d’una iniciativa de foment de l’emprenedoria, de les àrees d’Educació i Desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, en la qual enguany participen 106 municipis i 9.100 alumnes de primària de la província de Barcelona, i que es preveu estigui totalment adaptada a la situació actual i a les mesures de prevenció de la pandèmia de la Covid-19.

El programa consisteix en crear empreses cooperatives escolars que funcionen al llarg d’un curs sencer: els alumnes de primària creen i gestionen la cooperativa amb el suport de la comunitat educativa i de l’administració local i d’altres agents socials de l’entorn.

L’objectiu d’aquest programa és fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques (iniciativa, valors, creativitat, col·laboració, resolució de conflictes, capacitats individuals...) en el cicle superior d’educació primària, a partir de l’aprenentatge global de valors i habilitats en un context col·laboratiu ampli, fomentant la implicació de persones i agents del territori i afavorint la resolució de reptes.

Es tracta d’un projecte de proximitat i que va més enllà de l’escola: es fan activitats amb agents del territori, s’estableixen contactes entre cooperatives escolars i cooperatives del territori i finalment, els beneficis de la cooperativa es destinen a una entitat social del municipi.

La participació en el Programa CuEmE implica que un treball coordinat entre les escoles i l’ens local, així com també la formació per part dels/les tutores dels grups escolars, que crearan les cooperatives, i de la persona referent de l’ens local en el Projecte Educatiu, així com també l’ús dels recursos i eines del Kit CuEmE.

A Monistrol de Montserrat, les escoles que participen aquest curs 2020-2021 del programa són l’Escola Fedac (5è i 6è)i l’Escola Sant Pere (6è).

El dia 20 d’octubre va tenir lloc, en directe i a través de YouTube, la Jornada de Benvinguda, amb Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, que va presidir l’acte, i on també es va poder gaudir de la ponència "Educar en temps de pandèmia. La tasca docent en un escenari incert", a càrrec de Boris Mir.

Darrera actualització: 8.11.2021 | 10:39
Darrera actualització: 8.11.2021 | 10:39