15 de març Dia Mundial dels Consumidors

Dijous, 4 de març de 2021 a les 00:00

Aquest 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor.

Des de la Diputació de Barcelona ens informen del següent:

L'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va acordar l'any 2011 organitzar de manera periòdica una campanya comunicativa conjunta, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari.

En el darrer any, hem constatat a les nostres oficines un increment de les reclamacions relacionades amb les compres a distància, especialment en les diferents modalitats de comerç electrònic. Per aquesta raó hem volgut donar continuïtat a la campanya que vam iniciar l’any 2020 amb l'objectiu de facilitar consells i recomanacions a les persones consumidores per efectuar compres i contractacions a Internet d'una manera segura, convençuts que la millor manera d'evitar incidents i situacions no desitjades és la informació i el coneixement dels usuaris.

La campanya, liderada per l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, es desenvoluparà entre el 9 i el 15 de març, principalment a xarxes socials, amb el suport d'un espai web específic amb recursos adreçats a la ciutadania. Per tal de que pugueu participar activament en la campanya i personalitzar els materials, posem a la vostra disposició en la comunitat de pràctica, un conjunt de productes de difusió com ara cartells, imatges optimitzades per twitter, instagram i facebook, un decàleg de consells i un quadríptic informatiu amb recomanacions i recursos per prevenir el frau digital.

 

Coincidint amb l'inici de la campanya, publicarem un número extraordinari de la revista electrònica "L'Aparador" dedicat monogràficament a promoure aquesta diada. Us animem a que ens feu arribar la programació de les activitats que organitzeu en els vostres ajuntaments, per tal d'amplificar la seva difusió, a la direcció de correu electrònic sspc.uicp@diba.cat

Darrera actualització: 15.03.2021 | 09:20