El Govern aprova un paquet d’ajudes urgents per als sectors més afectats per la COVID-19

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 00:00

El Govern de la Generalitat ha aprovat un nou paquet d’ajudes per pal·liar els efectes de les mesures de contenció de la COVID-19 s per als sectors més afectats, especialment el sector de la restauració i els d’estètica i bellesa.

D'una banda, el Govern habilitarà una línia d’ajudes directes per a autònoms i PIMES de l’àmbit de la restauració i l’àmbit d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitat. Aquesta mesura té una dotació inicial de 40 milions d’euros, i l’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

D'altra banda, el Govern també activarà una línia de préstecs per afavorir la liquiditat de restaurants i petits comerços. La dotació de la mesura és de 20 milions d’euros —amb préstecs de fins a 15.000€—, a través d’Avalis Catalunya i l’ICF.

A més, el Govern reforçarà el pressupost del Departament de Salut amb 300 milions d’euros. Aquesta dotació es destinarà a pal·liar els efectes de la segona onada de la pandèmia, com la contractació de nou personal per millorar el seguiment de les cadenes de contagi i el reforç a l’atenció primària.

El Govern també incrementarà els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d’euros, dels quals es destinaran fins a 26 milions a habitatge, fins a 20 milions a polítiques en matèria de protecció social, 13 milions en matèria d’indústria i promoció econòmica, i fins a 13 milions a cultura.

Finalment, el Govern destinarà 141 milions d’euros a un Pla de Xoc Social i Reactivació Econòmica, que impactarà en àmbits com la Renda Garantida de la Ciutadania o formació per als joves.

Font: Esquerra Republicana - https://www.esquerra.cat/ca/mesures-ajudes-bars-restaurants-coronavirus-aragones-esquerra-erc 

Darrera actualització: 11.11.2020 | 10:40