Es presenta el joc digital d'enigmes "L'Home del Renaixement", una proposta lúdica amb codi QR per gaudir del patrimoni de Monistrol de Montserrat

Dijous, 17 de març de 2022 a les 00:00

Ahir dimecres dia 16 de març la regidoria de Turisme i Comerç de Monistrol de Montserrat va presentar al Centre Cultural de Can Gibert el producte turístic: “App Gymkana Digital Turística  L'home del Renaixement",  dissenyat per l’empresa Gymkana Turística.

Es tracta d’una proposta innovadora i lúdica de gamificació digital de la descoberta del patrimoni i els recursos turístics, que ja existeix en altres municipis de Catalunya i que té molt d’èxit entre els visitants i els turistes, i que consisteix en un Joc de pistes digital a l’entorn d’un personatge cèlebre de la vila i que té com a objectiu transformar l'experiència de visitants i turistes del municipi tot proposant la resolució de diferents enigmes.

Es vol aconseguir que la descoberta i l’aprenentatge de la història, la cultura i el patrimoni de la vila sigui més lúdica i fructífera, cridant l’atenció sobre determinats elements i racons.

Per a gaudir d’aquest recurs turístic no caldrà organitzar grups, ni utilitzar material físic, ni descarregar aplicacions en dispositius mòbils...ho podrà fer qualsevol persona en qualsevol moment, dia i hora, de forma totalment gratuïta: solament és necessari el telèfon mòbil i un codi QR o web.

El recorregut de la Gymkana “L’home del Renaixement” transcorre pels carrers més destacables de la vila, amb parades en els 15 elements que la configuren. La durada del joc es situa entre 1 i 1,5 hores i es pot gaudir el diversos idiomes: Català, castellà, Francès i Anglès.

A partir d’ara es farà la màxima difusió per les xarxes socials per tal de que molta gent conegui la proposta, disposi ja del codi QR i pugui començar a jugar i a descobrir quin personatge s’amaga darrera dels enigmes plantejats i les pistes facilitades per a la seva resolució.

Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el projecte de desenvolupament estratègic del turisme i es regeix per la voluntat de dinamitzar el municipi, de potenciar i promocionar el turisme familiar i de donar a conèixer el patrimoni i la cultura local, i amb la mirada posada en el programa d’actes i d’activitats que es realitzaran l’any 2022 al voltant de l’efemèride de Joan Carles i Amat, personatge il·lustre de la vila.

El projecte ha estat cofinançat per la Diputació de Barcelona, com a recurs econòmic Ajut Creació i millora de productes turístics del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona de l’any 2021 i es troba aliniat amb el pla d'actuacions en matèria de turisme que l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat ha promogut al llarg del municipi en els darrers anys i que es volen promoure els propers anys, a partir del document "Anàlisi de potencialitats turístiques i definició de l’estratègia de desenvolupament turístic al municipi de Monistrol de Montserrat (2018)"elaborat per PCT (Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci). En concret, el projecte s’alinearia amb les accions següents dels Programes d'actuació: "Producte i Infraestructures" I "Governança": Disseny de rutes; Estructuració d’una cartera de productes i experiències; Dinamització de la societat civil; Aprofitament dels estàndards de qualitat i sostenibilitat en serveis turístics.

Darrera actualització: 01.04.2022 | 13:18