Trobada d'escoles del Bages Sud

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 00:00

Trobada d’escoles del Bages Sud dins el projecte Tradicions del Bages, que lidera el Pla Educatiu d’Entorn del Bages Sud.

Des del Pla Educatiu d’Entorn del Bages Sud, els dies 25 i 27 d’abril es va fer la trobada d’escoles de 5 municipis del Bages Sud, per culminar el projecte de les tradicions.

El projecte és una proposta educativa per a treballar  les tradicions dels cinc municipis del Pla Educatiu d’Entorn del Bages del Sud per tal d’assolir un dels seus objectius principals: enfortir la relació existent entre l’alumnat dels centres educatius i el seu entorn més immediat. Es tracta d’una proposta transversal que es pot abordar des de diferents àrees, com ara humanitats, ciències socials, música i art, tutories, etc.

És una proposta educativa, de materials pedagògics, adreçada a l’alumnat de cicle mitjà (4t de primària).

L’alumnat coneixerà de forma detallada i aprofundida les tradicions de cadascun dels municipis, a través d’una metodologia basada en la Investigació-acció:

  • El ball del Bo-bo (Monistrol de Montserrat)
  • La Festa del Contribuent (El Pont de Vilomara)
  • La Festa del Panellet (Castellgalí)
  • El ball de Gitanes (Sant Vicenç de Castellet)
  • Les matonaires (Castellbell i el Vilar i Marganell)

Els objectius de la proposta educativa són:

  • Reflexionar sobre la importància de les tradicions des de l’experiència pròpia.
  • Abordar el sentit de pertinença al nostre poble i a la nostra comarca, coneixent i reconeixent les tradicions dels municipis del nostre entorn.
  • Enfortir la relació entre l’alumnat dels centres educatius i el seu entorn.

En aquest sentit, el 25 d’abril els alumnes de l’Escola Puigsoler i l’Escola Fedac Sant Vicenç a les escoles de Monistrol, i van representar el ball del Bobo a la plaça del Bobo. Membres de l’Associació de Sant Sebastià també van fer una petita mostra del ball. En total uns 100 participants.

El 27 d’abril les escoles de Monistrol van anar a la pl. de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i van ballar el ball de gitanes, amb la participació conjunta amb els escoles de Sant Vicenç i el Pont de Vilomara, amb uns 200 participants.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 14:29