Gegants de Viserta

Activitat: Cercaviles, balls de plaça i trobades de gegants, nans i grallers.

La tradició gegantera a Monistrol de Montserrat neix al carrer de Viserta (actualment Julià Fuchs) en motiu de les festes del carrer o enramades que celebrava (i avui dia les segueix celebrant) aquest carrer en motiu de la capvuitada de Corpus Christi.

Els veïns del carrer Viserta elaboraven uns gegants propis i no va ser fins l’any 1913 que encarregaren la construcció dels primers gegants (en Ramir i na Constança) al taller imatger ’el Ingenio’ de Barcelona. Es varen estrenar el 16 de juny de 1914 durant les festes del carrer d’aquell mateix any.

A la dècada de 1950 durant una de les restauracions dels gegants, en Ramir i la Constança van tenir una filla (la Diana) transformant el duet en un tercet.

Al ser propietat exclusiva dels veïns de Viserta va costar molt engrescar els veïns per formar la colla gegantera que avui dia els porta i en té cura, però finalment a la dècada dels anys 80 va néixer la colla de Geganters i Grallers de Viserta que és l’ambaixadora de la tradició gegantera del barri de Viserta i de Monistrol arreu de Catalunya.

Durant els últims 20 anys hi ha hagut noves incorporacions a la família gegantera del carrer Julià Fuchs: en Siscu el Biscu, en Tinet, en Tinot i en Quim (en homenatge al monistrolenc Joaquín Espinosa).

C/ Julià Fuchs, 36 - 08691 Monistrol de Montserrat - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Joan Pozo i Marcet
Telèfon: 93 835 01 23
Telèfon: 651 637 327
Adreça electrònica: gegantsdeviserta@hotmail.com
Lloc web: webs.gegants.cat/viserta/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.07.2021 | 13:27