Actuació del grup de dansa equatoriana Saihua, el 10 de setembre, a la Plaça de la Font Gran

Dimecres, 1 de setembre de 2021 a les 09:00

El grup de dansa equatoriana Saihua es va crear a l’abril de l’any 2001, amb l’afany de promoure i difondre els costums i les manifestacions artístiques d’Equador a través de la dansa a nivell local, nacional i internacional.

Activitat gratuïta: per assistir-hi cal fer reserva prèvia emplenant el Formulari d'inscripció.

Les danses de Saihua (Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico) estan plenes de color i alegria, impregnades de la gràcia i la idiosincràsia dels pobles equatorians, en elles es reflecteixen els diversos aspectes de la cultura andina, rica  per les seves manifestacions culturals i ètniques que constitueixen la força de la seva identitat. Tots els balls són en agraïment a la terra, la lluna, el sol, i als quatre elements naturals: aigua, aire, foc i terra, ja que s’entenen com Déus que donen vida i força.

El grup ha actuat a Espanya, Marroc, Dublín, Alemanya, França, entre d’altres, deixant  ben amunt el nom del  seu estimat país Equador.

Actuació inclosa en la programació de les 49es. Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que se celebren arreu del 3 al 12 de setembre de 2021, organitzades per Adifolk (Associació per a difusió del Folklore) i que compten amb la participació, durant 10 dies i a diverses viles i ciutats del territori català que són les subseus del Festival, de nombrosos grups i conjunts folklòrics de països de tot el món.

Enguany, la seu principal de les JIF és Calella, al Maresme (per 25a. vegada) , i és on se celebra l'Acte inaugural i Montblanc, a la Conca de Barberà, és la població que acollirà la Cloenda, i Monistrol de Montserrat hi participa com a subseu.

Darrera actualització: 06.09.2021 | 11:19