Festa dels Romeus 2024

27 i 28 de gener de 2024, Festa dels Romeus.

Llista de parades admeses i excloses.

 

Romeus és una festa nascuda amb la voluntat de donar rellevància a una tradició que Monistrol manté des del s. XVI. La Festa esdevé per als qui la visiten i la viuen des de dins un viatge al Monistrol del segle XVI, una població que viu els embats de la pesta bubònica i els estralls que causa en el dia a dia de la gent que hi viu i les activitats que hi desenvolupen. Romeus és una festa que pretén apropar els orígens de la Festa Major d’Hivern i fer-los conèixer des d’un vessant educatiu alhora que lúdic mitjançant, sobretot, la teatralització dels fets històrics que tenen lligam amb l’època de la pesta.

El poder feudal del Monestir de Montserrat sobre Monistrol i la seva influència sobre el Consell de la Vila, l’eminent construcció del nou temple parroquial de Sant Pere i els oficis que la conformen, les escenes quotidianes del municipi al mercat o a la font del gremi dels paraires i sobretot els efectes mortífers de la pesta sobre els monistrolencs són els actes que seran el fil conductor d’aquesta impactant i antiga història que culminarà amb la sanació dels monistrolencs mercès al miracle del patró del municipi: Sant Sebastià.

La Festa dels Romeus se celebra anualment el cap de setmana posterior a la festa major d’hivern, celebrada el dia 20 de gener.

Quin cost té:

Gratuïta

Adreça:

Diferents carrers de Monistrol.

Darrera actualització: 18.01.2024 | 13:33