S'inicia la consulta ciutadana sobre la reurbanització de la plaça de la Font Gran

Dijous, 22 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat convida a tots els monistrolencs i monistrolenques de mes de 16 anys a decidir el futur de la plaça de la Font Gran entre el dia 9 i 25 de febrer.
Podeu participar-hi mitjançant el següent enllaç:

Plataforma de Participació Ciutadana
 

En aquest article tens un breu tutorial d'ús de la plataforma.

Com funciona la Plataforma de Participació Ciutadana de Monistrol de Montserrat?


Es tracta d'una plataforma on els residents de Monistrol poden participar en decisions de ressò municipal. Per poder Participar-hi hauràs de registrar-te amb el teu nom i un cop fet el compte, validar-ho mitjançant el teu DNI. És molt important que utilitzis el teu nom i DNI correctes perquè es pugui validar la teva identitat al padró municipal.

Un cop registrat, podràs accedir a la consulta de la plaça de la Font Gran a l'àrea de Consultes, per tal d'exercir el teu vot.

A continuació et fem un breu tutorial:

Pas 1. Dones clic a l'enllaç per donar d'alta un usuari a la plataforma.

Pas 2. Dones d'alta un usuari. És molt important que cada usuari tingui el nom tal com apareix en el DNI. Els noms anònims o que no figurin exactament iguals en el padró tindran el seu usuari revocat i no podran emetre el seu vot. Si no ets un usuari administrador o autoritzat per realitzar publicacions a la plataforma ningú veurà el teu nom personal.

Pas 3. Un cop donat d'alta el teu usuari fas clic al teu nom i vas a la pàgina d'autorització del teu usuari dins del padró municipal.

Pas 4. Valides el teu usuari mitjançant el teu DNI per tal de poder votar. Necessites estar empadronat a data 1 de febrer de 2024 i tenir més de setze anys.

Pas 5. Com usuari validat ja pots anar a la secció de consultes i emetre el teu vot!

 

Consulta de reurbanització de la Plaça de la Font Gran

Context
La plaça de la Font Gran és un dels centres neuràlgics de la vila de Monistrol. Fa cent anys, en el 1923, l'arquitecte Joan Bruguera i Roget va intentar reformar-la amb un projecte monumental que mai es va materialitzar. En durant els anys 1926-1928 es va soterrar el torrent i reformar la font que dona el nom a la plaça, i en els anys 1972-1974 es va urbanitzar la plaça, adoptant la forma que té actualment. El disseny actual es considera força antiquat, centrat principalment en un ús com a aparcament de vehicles, mentre que el consens de l'urbanisme del segle XXI aposta per un retorn a la centralitat del vianant en els nuclis urbans i la recuperació dels espais públics per a la ciutadania.

Que es vota?

Es vota quin model de peatonalització (conversió en zona de vianants) tindrà la plaça de la font gran. Es pot decidir l'expansió de la zona de preferència de vianants, així com l'expansió de la zona verda de la plaça. L'Opció Aes lamés conservadora i l'Opció C la més ambiciosa.

Que NO es vota?

NO es vota l'emplaçament del mobiliari urbà com BANCS I FANALS, aquests elements es decidiran posteriorment. Tampoc es vota una disminució de les places de pàrquing a l'entrada del poble, l'ajuntament està treballant en projectes per augmentar el nombre de places de pàrquing en aquesta banda del poble de forma substancial, per això es planteja un ús més eficient de l'espai de la plaça de la Font Gran.

Com votar?
L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat estrenarà una plataforma web de participació ciutadana, en la qual tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Monistrol en data de l'1 de febrer de 2024 podran registrar-se i validar-se com a votants mitjançant DNI-NIF o NIE. També s'estableix un dia de vot presencial per tal de maximitzar l'accessibilitat de la votació.

Quan votem?
La consulta s'obrirà a la plataforma web de participació ciutadana el divendres dia 9 de febrer a les 15:00 hores i es tancarà el dissabte dia 24 a les 23:00 hores.
El diumenge dia 25 entre les 10 hrs i les 14:00 hrs s'obrirà l'Oficina d'Atenció Ciutadana per tal de rebre vots presencials. Totes aquelles persones que ja hagin votat electrònicament estaran excloses del vot presencial.

Modalitats de vot:

Opció A.- Plataforma d'ús peatonal amb reductors de velocitat en el carrer de Les Escoles i amb conservació de l'arbrat.

(Ampliar imatge)

Opció B.- Plataforma bàsicament d'ús peatonal en tot l'àmbit i amb conservació d'arbrat

(Ampliar imatge)

Opció C.- Plataforma d'ús peatonal amb reductors de velocitat en el carrer de Les Escoles i augment de la zona arbrada i/o enjardinada.

(Ampliar imatge)

Opció D.- Plataforma bàsicament d'ús peatonal en tot l'àmbit i augment de la zona arbrada i/o enjardinada.

(Ampliar imatge)

 

Darrera actualització: 22.02.2024 | 09:52