Els 3 monts

Els 3 monts és un itinerari que podem considerar de baixa muntanya, poc tècnic, que transcorre a 45 minuts de Barcelona, entre els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat, i que permet als amants del senderisme endinsar-se per racons desconeguts i arribar fins a punts emblemàtics de la Catalunya prelitoral.

Començant pel Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la Unesco l’any 1978, amb el seu mosaic de paisatges i la petjada cultural que l’home hi ha deixat i que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, el senderista passa a l’abrupte i salvatge Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, un entorn carregat de mites i llegendes, per acabar a la muntanya de Montserrat, símbol cultural i espiritual català.

   

Caminar no és l’objectiu, caminar és l’instrument

Recórrer Els 3 monts és gaudir del senderisme entre paisatges naturals espectaculars, però no només això. Fer senderisme als 3 monts també representa observar l’empremta que la història hi ha deixat, degustar la riquesa gastronòmica local i deixar-se endur pels serveis que la zona ens ofereix, uns serveis que podem combinar perfectament amb el camí que resseguim.

Romànic, modernisme i pedra seca

La història i la cultura dels 3 monts es mostra a mesura que anem fent camí en forma d’ermites romàniques, edificis modernistes o típiques masies catalanes. Alguns dels edificis patrimonials més emblemàtics de la zona acullen actualment les seus d’hotels i restaurants de gran qualitat.

La ruta ens sorprèn pels múltiples exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric testimoni de la història rural de la Catalunya interior i del seu patrimoni cultural.

  
 
 

La gastronomia és un altre dels punts forts de la ruta. Els cuiners del territori han sabut mesclar l’essència de sabors exclusius dels productes de la terra amb el toc de geni contemporani que ha posicionat la cuina catalana entre les millors del món. De la cuina típica de les comarques dels 3 monts destaquen els plats amb bolets del massís del Montseny, les varietats endèmiques dels finíssims cigronets de Mura i les mongetes del ganxet, el vi de denominació d’origen Pla de Bages i el prestigiós mató elaborat artesanalment a Montserrat.

Darrera actualització: 18.08.2020 | 10:03

Enllaços

Vídeo - Àudio